Zuid-Amerika

Foto’s

Kaart

Informatie

Zuid-Amerika is dé plek voor een rondreis met veel cultuur en natuur. U vindt er voor ieder wat wils: idyllische stranden, bergmeren, hoge bergtoppen, uitgestrekte woestijnen, zoutvlaktes, unieke dieren, dichte jungles, watervallen en eeuwenoude nederzettingen. Om een rondreis af te sluiten is het mogelijk om aan een van de beroemde stranden te verblijven.

Het is een prachtig continent met een rijke historie. In Peru vindt u hoog in Andes verscholen één van de nieuwe wereldwonderen. De oude Inca stad Machu Picchu is nooit door de Spanjaarden ontdekt en daardoor ook nooit vernietigd. Er is in deze stad nog veel van de Inca-beschaving terug te vinden.

Op het kruispunt van Paraguay, Argentinië en Brazilië vindt u 300 bulderende watervallen. De 82 meter hoge Iguazu watervallen vormen de grens van deze drie landen. Deze horen thuis in elke rondreis door Zuid Amerika.

In Rio de Janeiro, Brazilië, bezoekt u het beroemde Christusbeeld bovenop de Corcovado berg. Wandel over het Copacabana en Ipanema strand en ga met de kabelbaan naar het topje van de Sugarloaf berg waar u een adembenemend uitzicht over de hele stad heeft. De hele kuststrook van Rio de Janeiro tot aan Natal is bedekt met de meest perfecte witte zandstranden waar de hangmatten klaar hangen om de gasten te ontvangen.

De Amazone met zijn wildlife is zonder twijfel één van de hoogtepunten van Zuid-Amerika. Het is niet gemakkelijk te bereiken, maar daardoor blijft de Amazone ongerept van grote groepen toeristen en zeker een bezoekt meer dan waard.

Ushuaia is het zuidelijkste puntje van Argentinië en is de plek om per boot naar Antarctica te gaan, dit kan o.a. per expeditie schip. Zie met eigen ogen de duizenden pinguïns en de ongerepte natuur.

Laat u inspireren door onze voorbeeldreizen en kies voor een bijzondere reiservaring !